• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dijous, 9 de juny de 2016

  Signatura de documents

  Regles bàsiques abans de signar un acomiadament o qualsevol document que et presenti la empresa 

  Mai signis cap document abans de llegir-ho detingudament i entendre el que estàs acceptant.

  No signis cap document si no et donen abans una còpia idèntica per tu, signada i segellada per l'empresa (les dues coses)

  Comprovar la data de notificació: Si aquesta no és coincident amb la data real del lliurament de la comunicació  d'acomiadament , s'ha d'anotar al costat de la signatura de la treballadora
  la data real en què està sent notificat. Amb això es tracta d'evitar que les empreses escurcin de manera irregular els terminis per a la reclamació.

  Si decideixes signar una carta d'acomiadament, posa sempre el text "No conforme" i la data en què et donen totes les còpies que signis.

  Si al document posa que ja has cobrat una quantitat de diners i encara no la tens al teu compte corrent, posa sempre "pendent de cobrament" a totes les còpies.

  El treballador/a té dret a gravar les reunions amb l'empresa i fer servir aquestes gravacions com a prova en un judici, siguin aquestes gravacions ocultes o no.

  L'acomiadament o qualsevol altre document personal només pot signar-lo la treballadora, no estàs obligada a signar mai (si volen, poden enviar-t'ho per Burofax).

  Tots els acomiadaments tenen dret a cobrar l'atur, tret que siguis tu qui marxa o si compleixes el temps que demana la llei.

  No existeix l'acomiadament verbal. Ha de ser exprés, notificat per escrit, de manera que no serveix que en un moment donat , l'empresari o representant de l'empresa mani a casa al treballador amb un " permís " de diversos dies. Davant d'aquesta situació, segurament s'intenta aconseguir una absència injustificada de tres dies consecutius. És un acomiadament disciplinari , que no porta associat una indemnització.

  L'argument d'una taca al teu historial és totalment fals.


  I sobre tot  Demanar la presència del representant legal dels treballadors. Demana que un membre del comitè t'acompanyi sempre que ho necessitis
  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comentaris:

  Item Reviewed: Signatura de documents Rating: 5 Reviewed By: Unknown
  Amunt