• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimecres, 1 de juliol de 2020

  UN CURS ESPECIAL

  UN CURS ESPECIAL


  Companyes i companys, abans que res, esperem que vosaltres i tots els vostres estiguin bé de Salut.
  A continuació, com acostumem a fer cada vegada que s’acaba un curs, us fem arribar un nou full informe on fem un resum de la tasca que hem realitzat al llarg d'aquests mesos. Aquesta vegada, sense cap tipus de dubte, la tasca que hem fet al llarg dels últims 4 mesos ha estat relacionada amb la gestió de la situació excepcional que ha afectat de ple a Fundesplai. Malgrat això volem aprofitar per enumerar i fer memòria del que vam estar fent, a grans trets durant el 1r trimestre i part del 2n.

  1r i 2n Trimestre

  Art.41:

  Com cada curs vam començar-lo negociant la  indemnització que havien de rebre totes les vetlladores afectades per la pèrdua d’hores que cada any pateixen per part del Dept. d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona.

  Suport Imeb:

  Les delegades i delegats de CCOO de totes les empreses que gestionen el suport educatiu de les bressols de la ciutat de Barcelona vam redactar una carta dirigida a la alta comissionada d’educació per fer-la coneixedora de la situació que pateix aquest personal en relació amb la gestió de la jornada indirecta, les hores que les direccions gestionen de manera dubtosa, les tasques que realitzen sense que formin part de les seves funcions,…

  Igualtat:

  El 25N la comissió d’igualtat, on CCOO hi és present, va organitzar el seu primer acte en motiu del dia Internacional contra la violència masclista.

  Es va aprofitar l’acte per presentar el II Pla d’Igualtat de Fundesplai que va veure la llum després de més d’1 any de feina.

  També us vam explicar que aquesta comissió ja ha començat a treballar per actualitzar el Protocol contra l’assetjament sexual a la feina. Des de CCOO vam proposar que la Neus Moreno (membre de CCOO i referent de la lluita feminista) vingués a fer una xerrada per assessorar la comissió i va venir el dia 13 de febrer a donar-nos llum amb els seus coneixements.

        Aquesta comissió va preparar també l’acte de celebració del dia de la dona        que es va fer el dia 6  de Març i que va resulta ser l’últim acte abans de la          crisis sanitària.
  Crisis covid-19

  Des de que va començar la crisis sanitària i laboral, com ja us vam informar en el full informe especial Covid tant la secció sindical com CCOO Catalunya hem estat treballant tant a nivell de sector com dins de Fundesplai per garantir que no es trepitgin els drets de totes les persones treballadores.

  De la mateixa manera hem estat mantenint converses periòdiques amb l’entitat per aconseguir millores per totes les persones afectades per l’ERTO com per exemple que es complementés el 30% del salari que es deixava de percebre i que totes les persones que seguien treballant fessin teletreball.

  Al llarg de tots aquests mesos també hem estat reben les trucades de moltes de vosaltres que ens heu traslladat el vostre neguit perquè no cobràveu bé del SEPE o directament no cobràveu cap import. Tot i les dificultats per poder contactar amb el SEPE des de CCOO s’han aconseguit dues maneres per poder presentar les reclamacions que us les hem fet arribar a través de la nostra web:


  En les darreres setmanes hem seguit mantenint converses amb l’entitat per tal de verificar les condicions en les que les treballadores s’han d’anar reincorporant a la seva feina, ja sigui a les escoles, com a les oficines, als casals i a les cases de colònies. Això ho hem fet demanant el Pla de Contingència que ha redactat l’entitat i estudiant-lo bé per comprovar que tot sigui correcte, ja que aquesta situació de retorn a la feina està provocant moltes preocupacions i angoixes a les persones afectades (sobretot a les treballadores d’atenció directe de les bressol i les vetlladores) i estem lluitant perquè es faci amb les millors condicions possibles.
  Com a delegats de prevenció de salut també estem supervisant que els Epis que s’estan fent arribar a totes les persones siguin els adequats i també estem assessorant a les companyes que tenen malalties considerades de risc davant el Covid-19.

  Per últim, també volem fer esment als casals d’ estiu, les colònies i els campaments. Des de que es va saber que es podrien realitzar hem estat darrere Fundesplai per saber-ne les condicions de seguretat, les responsabilitats que haurien d’ assumir les treballadores i les condicions amb les que treballarien. Hem de dir que no ha estat fàcil poder treballar amb antelació ja que la administració ha anat canviant els criteris de manera freqüent i això ens ha deixat poc temps per treballar però hem estat en contacte amb els representants de la empresa per poder estar assabentats de com anaven els preparatius i incidir en allò que consideréssim oportú.

  Finalment, després d’aquest curs tan estrany esperem que l’estiu ens serveixi a tots per agafar forces i preparar-nos per un curs que encara no sabem molt bé com començarà, però segur que serà molt intens.

  Si teniu qualsevol dubte no dubteu en contactar-nos i us respondrem, com sempre, amb la major brevetat possible.  Salut, força i bon estiu!!


  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comments:

  Item Reviewed: UN CURS ESPECIAL Rating: 5 Reviewed By: CCOOFundesplai
  Amunt