• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimarts, 10 de novembre de 2020

  FULL INFORME PRIMER TRIMESTRE CURS 2020/21

   


  FULL INFORME PRIMER TRIMESTRE

  CURS 2020/21


  Suport Imeb

  Un curs més, les treballadores de suport de les bressol de l’Imeb han hagut de començar el curs amb el mateix neguit que d’altres cursos ja  algunes direccions els modifiquen els horaris com a conseqüència de les jornades reduïdes dels infants fruit de les adaptacions. 

  Aquestes hores queden acumulades i no saben quan les recuperaran, les més afortunades ho faran durant el primer trimestre. Des de CCOO hem demanat a Fundesplai una reunió monogràfica per parlar d’aquest tema.

  D’altra banda a l’octubre l’Ajuntament de Barcelona ha donat més hores al personal de suport educatiu degut a la crisi del COVID-19 i això ha suposat un motiu d’angoixa més ja que, altra vegada, algunes direccions han decidit repartir l’horari  en 3 franges horàries.

  Des de CCOO hem contactat tant amb Fundesplai i hem registrat una carta a l’Imeb per fer saber que d’acord amb l’Art. 12.4/b de l’Estatut dels Treballadors/es això no pot ser.

  Com a conseqüència de la nostra acció sindical, Fundesplai ha contactat amb les direccions perquè rectifiquessin la seva decisió. En el mateix sentit, l’Imeb ha enviat un correu a totes les direccions i a les empreses dient que modifiquessin les jornades del personal de suport perquè no podien fer l’horari que a moltes escoles s’estava fent.

  Una vegada més la intervenció de CCOO ha donat els seus fruits!!


  Article 41

  Degut, una vegada més, a l’incompliment de la paraula del Dept. D’Educació que va anunciar més hores per les vetlladores aquest setembre hem hagut de tornar a seure amb el representants de Fundesplai i les altres forces sindicals de comitè per negociar la modificació de jornada del personal vetllador afectat per la pèrdua d’hores.

  Aquest any no era fàcil degut a la situació en la que ens trobem on la economia té un pes molt important però malgrat això hem aconseguit renovar el mateix acord que l’any passat i incloure-hi una menció per protegir les treballadores majors de 55 anys.

  Podeu trobar l’acord aquí.


  Salut Laboral

  A principis de setembre vam tenir una conversa amb representants de Fundesplai on ens van comunicar que no tenien pensat repartir mascaretes als seus treballadors d'atenció directa. En aquest moment vam comunicar que aquest fet no compleix la llei de prevenció de riscos i vam amenaçar amb prendre les mesures oportunes. Arrel d’aquest fet, van recapacitar i van dir que oferirien mascaretes a tota l'atenció directa.

  Volem deixar clar que les mascaretes que s’han repartit NO són les que nosaltres creiem que haurien de tenir les persones que estan fent atenció directa. També volem deixar clar que el repartiment que s’ha fet d’aquestes al personal vetllador s’ha organitzat de manera unilateral per part de Fundesplai sense contar amb la opinió del Comitè de Salut laboral.

  És per aquest motiu que hem presentat la nostra queixa al respecte i hem obtingut el compromís de que la propera vegada que s’hagi de fer un repartiment es planificarà amb més temps i es buscant altres alternatives per realitzar-lo.

  Cal dir que totes aquelles persones que creuen que per la seva feina o perquè són persones de risc necessiten FFP2 o pantalles protectores i ho argumentin, Fundesplai diu que els hi proporcionarà.

  Volem destacar que durant les activitats realitzades al llarg de l’estiu han hagut diferents incidències derivades de possibles casos de Covid-19 però cap d’ells ha resultat positiu.

  Per últim afegir que les properes reunions ordinàries del comitè de salut laboral seran els dies 10 de novembre, 9 de febrer i 11 de maig. Les actes les podeu trobar al nostre web fundesplai.ccoo.cat


  Enquesta Lleure

  Aquest principi de curs, des de CCOO hem volgut fer una enquesta online a les treballadores i treballadors del sector de lleure per poder tenir una fotografia de la realitat que hi ha en els menjadors escolars, les extraescolars i acollides, les vetlladores i el suport educatiu.  D’aquesta manera també hem conegut la realitat  d’aquelles persones que no tenen un comitè d’empresa que els recolza.

  Hem obtingut 550 respostes de 400 centres diferents i el més destacable és la sensació d’abandonament per part del Dept. D’Educació tant pel que fa a l’increment de personal furit de la situació de pandèmia, com de la inclusió de totes les persones treballadores del lleure en els protocols de gestió dels casos COVID.

  L’enquesta també reflecteix els problemes de cobrament que han tingut la majoria de persones afectades per ERTOs (un 60% de les persones afectades) així com els problemes amb el cobrament de l’atur d’aquells que tenen contractes fixos discontinus.

  Des de CCOO reclamem al Dept. D’educació que prengui nota d’aquests resultats i  actuï en conseqüència. 

  Podeu veure l’informe i els resultats clicant aquí.

  Actualment estem preparant una nova enquesta orientada a tot el personal d'estructura.   Estructura

  Des del passat mes de juny tot el personal d’estructura de Centre Esplai realitza la seva jornada laboral de manera semi presencial. Fins fa pocs dies s’estava realitzant el 50 % de la jornada a les oficines d’El Prat de Llobregat mentre que el 50% que resta la feien desde casa. Darrerament i degut a l’augment de casos de Coronavirus a Catalunya, s’ha reduït més la presencialitat a Centre Esplai tot i que es segueix demanant una presencialitat de 2 dies a la setmana ja que segons el representants de l’entitat “es necessitat interrelació pel bon funcionament de l’estructura”.

  Tot i això, en reunions que hem tingut amb els responsables de l’entitat ens han afirmat que, malgrat aquestes condicions, si algú prefereix fer el 100% de la jornada de manera telemàtica ja sigui per ser persona de risc o per haver de desplaçar.-se en transport públic no hi ha cap problema per fer-ho, només cal que ho comuniqui al seu cap de departament.

  Des de CCOO us animem a que donada la situació actual totes les persones interessades ho sol·liciteu


  Neteja

   El passat mes de gener tot el personal de neteja de Centre Esplai va passar a formar part de la plantilla de Fundesplai. Quan vam ser coneixedors d’aquest fet ens vam posar en contacte amb elles per donar-los  la benvinguda i gràcies a una primera trobada vam conèixer la seva situació laboral. 

  A partir d’aquí vam iniciar converses amb els responsables de l’entitat per millorar les condicions laborals que duien fruit de la subrogació de l’empresa anterior i finalment, el passat mes de setembre, per fi van veure la llum un seguit de mesures que permeten millorar i dignificar el seu dia a dia. Algunes d’aquestes mesures són:

  • Implementació d’un calendari laboral quinzenal

  • Col·locació d’un ventilador a la bugaderia.

  • Canvi d’ubicació dels vestuaris i reparació de la dutxa ja existent.

  • Renovació de la roba de feina incloent un polar per quan han de realitzar la neteja d’algun espai exterior.

  Xarxes Socials

  Us volem fer saber que hem canviat la nostra adreça de la pàgina de Facebook. Si hi busqueu SeccioSindicalCCOOFundesplai ens trobareu!!


  Ja per acabar, volem dir-vos que donada la situació que estem vivint aquest curs tenim grans limitacions per fer visites als centres i per això us animem a que utilitzem els mitjans telemàtics per estar en contacte i resoldre els problemes que van sorgint.


  Salut i força ✊✊!!  #SomMes
  #SomFortes
  #SomCCOO


  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comments:

  Item Reviewed: FULL INFORME PRIMER TRIMESTRE CURS 2020/21 Rating: 5 Reviewed By: CCOOFundesplai
  Amunt