• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  divendres, 26 de març de 2021

  FULL INFORMA DEL 2N TRIMESTRE


   Companyes i companys aquí teniu el full informa del 2n trimestre on os resumim les principals tasques que hem fet al llarg del 2n trimestre.


  Comissió d’Igualtat 8M

   

  Aquest any, degut a la situació en la que vivim immersos i les dificultats per poder organitzar un acte presencial, la comissió d’Igualtat hem optat per commemorar el Dia de la Dona a través de les xarxes.

  Diverses treballadores van gravar un vídeo exposant com han viscut la pandèmia com a dones i es van difondre a través del perfil de Twitter i Instagram de Fundesplai. També es va fer un padlet a totes les persones treballadores de l’entitat perquè poguéssim deixar la nostre opinió com a dones de “com ha influït el fet de ser dona durant la pandèmia”. (podeu veure el resultat clicant aquí)

  Amb aquesta iniciativa també hem pogut obrir l’acte de la comissió a totes les persones que treballen a Fundesplai i no només a qui està a Centre Esplai.

  A més de la preparació del 8M, hem reprès la creació del Protocol contra l’Assetjament Sexual a la feina.

  Recordeu que la comissió d’Igualtat és un òrgan paritari on està representada l’entitat i el comitè d’empresa a parts iguals.


  Suport Educatiu Imeb

   

  Aquest proper estiu hi ha una nova licitació que afecta a tot el personal de suport Educatiu de les EBM de Barcelona ciutat i és per això que CCOO s’ha reunit amb l’Imeb amb la intenció de fer arribar les demandes que hem anat recollint de les treballadores cada vegada que hem estat a les escoles o hem parlat amb vosaltres.

  Esperem que allò que hem exposat sigui recollit en el nou Plec de Condicions.

   

  Salut Laboral

   

  Des de de finals del trimestre passat fins a les acaballes d’aquest 2n trimestre, el Comitè de Salut Laboral ha estat a sobre de l’entitat per poder millorar el repartiment de les mascaretes a totes les treballadores d’acció directa.

  CCOO segueix demanant que totes les persones que treballeu a atenció directa hauríeu de tenir mascaretes del tipus FFP2 però lamentablement Fundesplai no ha accedit moltes de els nostres propostes Sí que ha acceptat que la nostra proposta de que les vetlladores que no hagueu d’anar en persona a recollir-les i que pugui anar una altra persona en el vostre nom.

  Seguirem lluitant perquè si hi ha un nou repartiment es faci de la millor manera possible!!

  També hem sabut que hi ha hagut treballadores que han fet la formació de Prevenció de Riscos sense que s’hagi notificat al Comitè de Salut Laboral com és obligatori. Des de CCOO hem reclamat que s’informi de quantes persones l’han fet i de com es recompensarà el temps que hi han destinat.

  D’altra banda, a petició de CCOO s’ha iniciat un estudi de les baixes de +30 dies ja que considerem que se’n produeixen masses i això pot ser degut a algun factor derivat de la feina que no en tenim constància i que resulta perjudicial per a la salut de les persones que treballem a Fundesplai.

    

  Negociació de conveni

   

  Degut a la situació de pandèmia s’havien aturat les negociacions del IV Conveni del Lleure.

  Al llarg d’aquest segon trimestre s’han reprès les reunions entre sindicats i patronals per tal d’intentar tancar acords però si les posicions ja eren oposades amb anterioritat, en l’actualitat no hi ha millors perspectives ja que diuen que no hi ha diners i qualsevol millora representa costos.

  Si ara no hi ha diners per la paralització dels serveis en general, vol dir que abans sí que n’hi havia ??

  Des de CCOO us seguirem informant de com evoluciona i de si hem de mobilitzar-nos per reclamar el que ens pertoca !!


   Vetlladores

   

  Tal i com estableix l’acord signat el passat 14 de Setembre entre  el comitè d’empresa, on CCOO tenim la majoria i l’entitat, en referencia a l’article 41, totes les vetlladores que van veure reduïda la seva jornada aquest curs, tenen dret a una indemnització per les hores perdudes.

  Tal i com us vam informar des de CCOO en la nòmina del passat més de Gener les persones afectades han cobrat una quantitat que correspon a aquesta indemnització.

   

  Comissió de Formació

   

  Durant aquest trimestre, l’entitat i el comitè han signat un acord per tal de que a partir d’ara les dues parts pactin la formació que s’ofereix des de l’entitat.

  Amb la creació d’aquesta nova comissió des de CCOO podrem fer arribar la vostra veu per tal que la formació que s’ofereix s'adeqüi millor a les necessitats reals de cada servei.

   

  Assemblees de treballadores


  Al llarg del 2n trimestre hem fet diverses assemblees amb treballadores de diferents centres de treball per resoldre dubtes, assessorar-los, veure'ns per primera vegada, ... Si tu també vols fer-ne una, contacta'ns i la organitzem, ja sigui de manera virtual o presencial (si es pot).


  Si vols formar part de la Secció Sindical et pots afiliar a CCOO clicant aquí perquè juntes som més fortes!!
  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comments:

  Item Reviewed: FULL INFORMA DEL 2N TRIMESTRE Rating: 5 Reviewed By: CCOOFundesplai
  Amunt