• Novetats

  Amb la tecnologia de Blogger.
  dimarts, 6 de juliol de 2021

  FULL INFORME DEL 3r. TRIMESTRE

  Bon dia,
  El curs escolar ha acabat i tot i que encara hi ha serveis que segueixen treballant (Escoles Bressol, Casals, Àpats Socials, Estructura, Cases de Colònies,...) és bon moment per fer balanç de la feina que des de CCOO hem fet al llarg d'aquest últim trimestre.
  A continuació pots llegir les principals tasques que hem realitzat en aquest període.


  Visites als centres

  Al llarg d’aquest 3r trimestre hem començat a reprendre les visites als centres i d’aquesta manera ens podem veure les cares de nou (malgrat les mascaretes) i podem xerrar una estona.

  En aquestes visites us deixem informació i també parlem amb tot l’equip o amb les coordinadores per saber de primera mà com esteu i com heu viscut tot aquest període.

  Per tot el personal d’estructura, també us fem saber que hem reprès la presència a Centre Esplai. Per ara hi som els dimarts o dimecres i ens trobareu a la Sala Lliri.

  En paral·lel seguim assessorant i reunint-nos amb treballadors i treballadores dels diferents serveis que té Fundesplai i que ens contacten per iniciativa pròpia per resoldre dubtes o solucionar conflictes laborals.

   

  Riscos Psicosocials

  Segons la UPC Els factors de risc psicosocial són aquelles condicions de l’entorn laboral que estan relacionades amb l’organització, el contingut del treball i la realització de la tasca i que poden afectar a la salut del personal. Per tant, aquests factors poden ser les causes precursores de malalties (…).

  Dins del comitè de Salut Laboral, hem reprès la tasca que dúiem fent respecte als Riscs Psicosocials. EL conjunt de la comissió hem decidit fer un primer test al col·lectiu de persones que treballen en les Escoles Bressol.

  És per això que durant el proper curs farem una campanya informativa perquè totes les persones que treballen en aquest servei siguin coneixedores de que s’inicia aquest procés i de com funcionarà i posteriorment farem arribar un test completament anònim per detectar tots allò que pot suposar un factor de Risc.

  Un cop obtinguem els resultats, treballarem per eliminar o minimitzar tots els factors de risc que apareguin.

  Comissió d’Igualtat

  Dins d’aquesta comissió s’han organitzat dos grups de  treball que tenen l'encàrrec de redactar 2 documents, d’una banda el Protocol contra l’assetjament sexual a la feina i de l’altra el Manual de llenguatge no sexista.

  Un cop s’hagin redactat presentaran a la resta de la comissió per tal de debatre i rebre l'aprovació final.

  Un cop estiguin acabats es faran a arribar a totes les persones treballadores de Fundesplai per tal que coneguin els documents.

  Com no podia ser d’altra manera, fruit del nostre compromís amb les persones treballadores i amb la igualtat i la nos discriminació per raó de sexe, CCOO és present en els dos grups de treball.

  Conversions de contracte

  Un any més, durant el tercer trimestre, concretament aquest passat mes de Maig, s’ha aconseguit que 416 persones que tenien un contracte d’Obra i Servei se’ls hi hagi canviat el tipus de contracte per un de Fixe Discontinu.

  D’aquesta manera s’aconsegueix consolidar 416 contractes, de manera que aquestes persones tenen la tranquil·litat de saber que al Setembre tornaran a tenir  feina un cop les hi facin la crida.

  Negociació de Conveni

  Com ja us hem informat a través de les xarxes, l’estat actual de les negociacions és que les patronals, no contesten els correus de la part sindical en que proposem dates per reunir-nos (on CCOO és la força majoritària).

  El 2019 deien que no es podien augmentar salaris perquè el preu del menjador estava congelat des de 2009, el 2020 va arribar la pandèmia on gran part de les persones treballadores del sector va patir-ne les conseqüències veient com eren afectats per ERTOs amb els problemes que hi va haver per cobrar del SEPE i ara, després de que les empreses han rebut ajudes per part de l’administració, s’ha apujat el preu de menjador des del passat setembre i hi ha un repunt significatiu en les activitats d’estiu (casals i colònies) resulta que les patronals segueixen plorant i no es dignen ni a contestar els correus.

  Per tot això des de CCOO hem dit prou !!

  - El dia passat 17 de juny vam iniciar una sèrie d’accions per reclamar un conveni digne i ens vam concentrar a la Pça. Sant Jaume de Barcelona per protestar davant d’aquesta situació. (Clica per llegir el manifest de CCOO)

  - El 22 de Juny els vam portar al TLC a les patronals del sector per forçar la situació i obligar-los a seure a negociar.

  Al setembre seguirem amb més accions per denunciar la situació en la que ens trobem, si la patronal segueix amb la mateixa actitud ens trobarà al carrer !

   

  • Comenta a Blogger
  • Comenta a Facebook

  0 comments:

  Item Reviewed: FULL INFORME DEL 3r. TRIMESTRE Rating: 5 Reviewed By: CCOOFundesplai
  Amunt